Konsten att skära blodpudding och ta en powernap


Imorse var vi på samtal på skolan, angående min yngre sons talförmåga. Han talat nämligen alldeles utmärkt, kanske lite FÖR utmärkt om man säger så ;-) Inget nytt under solen, men tycker det är bra att de tar upp saker, det visar ju på engagemang och att de ser eleven.

Kom hem, åt frukost; skorpor med te, läste nyheterna lite och så.

Blev så sjukt trött, jag som aldrig sover på dagarna, kände bara att jag var tvungen att ta en powernap.
Lade mig i soffan (i sängen så är det ju dödsdömt för länge sen), ställde alarmet på mobilen på en halvtimme respektive en trekvart. Jag känner mig stressad när jag skall ta en powernap, man ligger bara och räknar ner och tänker ”Jaha, nu är det bara 28 minuter kvar” eller ”Shit, nu måste det gått minst tio minuter och jag har inte somnat än” men idag försökte jag verkligen att slappna av och somnade ganska fort. Antar att jag sov ganska gott, eftersom jag vaknade 3 timmar senare…*suck*. Så där blir det ALLTID, antingen får jag gå upp efter en halvtimme och inse att jag kommer inte att somna, punkt slut, eller så sover jag i flera timmar. Min pappa kunde alltid gå och lägga sig i soffan en kvart efter middagen, han bara lade sig, blundade, somnade och vaknade av sig själv efter exakt 15 minuter och var superpigg! Han gör samma sak om han kör bil och åker långt. Parkerar på nån rastplats, drar tillbaka sätet lite och zzzzzzzzzz. Och 15 minuter senare på typ sekunden så vaknar han och ät pigg och kan lätt köra 50 mil till.
Jag har hört att man kan LÄRA sig att ta powernaps? Det måste jag kolla upp.

Vaknade som sagt ganska sent och bestämde att det får bli blodpudding till middag idag. Jag tycker det är skitgott och resten av familjen också, med lite tillbehör som stekt bacon, creme fraiche (den fettsnålaste, de smakar ju likadant) och lingonsylt.
MEN…jag drar mig för denna enkla och billiga maträtt jämt. Av vilken anledning? Jo…att det inte GÅR att skiva skivor av den. Jag har provat alla möjliga sorters knivar, olja på kniven, sågat med kniven genom blodpuddingen, skurit försiktigt genom den….INGENTING funkar!!!
VARFÖR kan inte Skogaholm dela med sig av sin smarta uppfinning, mega-skär-mackapären som får det till färdiga skivor?? Googlade på detta och är inte ensam om att ha grova problem med att skära blodpudding.
Snacka om I-landsproblem…

Dags att laga mat! Hoppas ni alla får en trevlig kväll! Tjingeling!

PS! Tips på att sova powernaps och hur man skär blodpudding tas tacksamt emot! :-)

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Livet, döden och allt underbart däremellan is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu